img_Monolith_wt_floor_standing_bidet_wc_width_1280_height_N

Stoppet toilet/kloak

Hvis vandet forsvinder langsomt, eller “klukker” mærkeligt, når man skyller ud i toilettet, kan dette være et tegn på, at kloakledningen er stoppet. Her vil kloakrensning være en løsning på problemet.

Problemet opstår som regel om morgenen, hvor mange mennesker benytter toilettet inden for et kort tidsrum. I og med at der er en del bøjninger på kloakledningen, vil der let kunne samle sig en prop, hvis papiret ikke er helt opløst, hvorfor kloakrensning vil være nødvendigt. Yderligere opstår dette problem ofte, når folk bruger toilettet som “skraldespand”, og smider vatpinde og lignende i toilettet, som ikke kan opløses i vandet. Et stoppet toilet er det mest akutte og generende problem i forbindelse med tilstoppede afløb, kloakrensning er således måden hvorpå problemet løses, og man igen får en velfungerende kloakledning og funktionelt toilet.

Vandet løbet langsomt fra afløb eller vask

Kloakrensning kan være løsningen på dette problem. Årsagen er ofte, at vandlåsene trænger til at blive renset. Denne form for problem er oftest ikke så problematisk som et tilstoppet toilet, men det betyder ikke, at det ikke kan være yderst irriterende. I nogle tilfælde vil det være muligt selv at rense vasken eller vandlåsen, men i andre scenarier kan det være tilfældet, at kloakrensning og kloakspuling er den eneste vej frem. Hvis man selv forsøger sig frem, er det vigtigt, at man holder sig fra de kraftige kemikalier, såsom kaustisk soda. Årsagen til dette er, at udover produktet er utroligt dårligt for miljøet, er stoffet så kraftigt, at det kan ætse selve afløbsrørene op, hvilket vil være et endnu større problem.

Kloakrensning giver et godt resultat samtidig med, at det ikke er så skadeligt for miljøet. Dermed er kloakrensning sommetider også løsningen på en umiddelbart mindre tilstoppelse i et afløb.